Sunday, 17 February 2013

YANG KURUS NAK GEMUK ??

zaman sekarang ni ramai yang gemuk nak kurus..tak kurang pula yang kurus nak gemuk..yang gemuk cemburu tengok badan orang kurus..yang kurus cemburu tengok badan orang yang gemuk..the main point kat sini, yang paling penting KESEIMBANGAN berat badan dan tinggi kita tu sesuai atau tidak..

so, mehla kira berat indeks tubuh kita dulu..kalau balance, tak perlu la nak diapa-apakan badan korang tu..kalau tak balance, baru korang pikir samada nak tambah kan ataupun kurangkan lagi berat badan tu..ok jom2..ambik pen, kertas dan kalkulator, kemudian kira..hehe..

contoh:
jika berat badan korang 55kg dan ketinggian korang 1.56m..mula-mula kalikan 1.56 dengan 1.56 bersamaan 2.4336..kemudian bahagikan 55 dengan 2.4336 untuk mendapatkan BMI anda, yang mana jawapannya ialah 22.6..mari lihat carta BMI di bawah..sekiranya BMI anda:

* < 20 , berat badan korang adalah berkurangan
* 20 - 24.9, berat badan korang normal
* 25 - 29.9, berat korang berlebihan
* 30 dan keatas, korang obesiti

okay, dah selesai kira, kita cari penyelesaiannya pula okay..bagi yang berat badan berlebihan, korang KLIK SINI.. tapi bagi yang berat badannya berkurangan, korang boleh try PIL SUPER GEMUK..PIL SUPER GEMUK ni adalah:

-untuk menambah berat badan
-menambah tenaga
-menambah selera makan
-dalam sebulan berat badan semakin berisi
-mengandungi VIT A, B, C dan D
-sebotol mengandungi 3 pil berlainan (perlu di makan sekali)
-sesuai untuk 15 tahun dan ke atas

CARA MAKAN:
3 kapsul ambil 1 atau 2x sehari selepas makan

ni saya nak share testimoni custmer saya yang da cuba PIL SUPER GEMUK.. :)


siapa yang berminat boleh text sy di 016-4436106 ye :)
No comments:

Post a Comment