Friday, 22 March 2013

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara


hye hye hye...sy di tag oleh kawan baru sy +Aina Mansor  untuk giveaway mak dara uolllsss!! so, sy pun bertanya kat diri sendiri "eh nak join x, nak join x? macam bez je..kot2 lucky ke sy ni.." hehe,,,then, sy ambik keputusan nak join giveaway ni..hope lucky la sy ni..korang doakan sy ni lucky k..okay, seperti yang diminta oleh syarat2 giveaway ni, sy pun ikutla step2 nya..




jomla join sekali ! nak join korang klik gambar ni okay :)




sekarang ni sy nak tag 3 orang rakan plak..ermmm sape ye?? puas fikir ni..n mereka yang bertuah tu adalah...

1. +Aina Mansor  (i tag u balik ea..hehe)
2. +Gardees chantique  (nak AURAWHITE cari si cantik ni ye )
3.  +tirana aduka  (kawe baghu nih..say hye..hehe.. )

Monday, 11 March 2013

TESTIMONI AURAWHITE PLG 400 000MG


hai hai hai..........wah, harini hati banyak senang...kenapa? sebab saya nak bagi testimoni daripada saya sendiri, hasil dari minum AURAWHITE PLG 400 000MG ..ini hasil selepas 5 hari saya meminumnya..tengok ye..dan korang bezakanla sendiri ye.. :)

taadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......




ini baru 5 hari..tak sabar nak tunggu hasilnya selepas sebulan..(sabar fyda, sabar)..hehe..pada korang yang nak cuba tu, boleh la sms sy di 016-4436106..special price sy bagi kat korang tau..siap dapat free item lagi..
dan sekarang ni sy sedang buat promosi, dengan harga promosi, korang layak dapatkan 3 hadiah percuma iaitu SHAKER, MASK & RANTAI EMAS KAKI KOREA.. !

CEPAT2, SEMENTARA STOCK FREE GIFT MASIH ADA :)

Thursday, 7 March 2013

AURA WHITE PURE L-GLUTATHIONE 400,000MG




korang nak tak kulit cantik, gebu, putih berseri camni? siapa yang tak nak kan? sedangkan orang gila pun nak cantik kan? hehe...

okay, harini saya nak cakap tentang 1 produk yang makin lama makin HOT ! jualan dia sehari macam goreng pisang panas yang orang dok jual kat tepi-tepi jalan tu..memang cepat jalan ! barang yang laku ni semestinya barang yang orang yakin akan keberkesanannya kan..dan, sudah tentu ianya sangat2 bagus..kalau tak, tak kan orang beli kan..




APA KEISTIMEWAANNYA?

antara 20 KELEBIHAN LUAR BIASA AURA WHITE PURE L-GLUTATHIONE 400,000MG:

> kulit lebih cantik dan anjal
> atasi kedutan & garis halus
> pencerahan kulit lebih cepat
> mengetatkan liang roma
> menguatkan kuku dan rambut
> menguatkan sistem imunisasi badan
> membuang oksin dalam badan
> atasi masalah jerawat dan jeragat
> awet muda dalaman dan luaran
> tiada lagi sakit sendi
> mengandungi prebiotik & 3 kali stem sel
> sesuai bagi ibu mengandung
> tingkatkan pengeluaran susu ibu
> kecantikan kuku dan rambut
> memberi tenaga yang optimum
> kurangkan kolestrol
> hilangkan parut dan selulit
> atasi rekahan tumit kaki
> tidur yang berkualiti 
> melawan radikal bebas
>sesuai untuk lelaki dan wanita

produk ini telah diformulasikan dengan teknologi jepun gabungan hydrolyzed tilapia kolagen, L-glutathione, vitamin C, triple stem cell phytocelltec dari tomato, epal, roselle, hyaluronic acid dengan bahan semulajadi lain seperti lemon, turnip, strawberry, maquiberry, papaya, sarang burung, astaxanthin & pinebark dimana ia bertindak 3 kali ganda mencerahkan kulit & membaiki struktur sel kulit kesan ketara selepas 
14 HARI !






ianya diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi, membantu melambatkan penuaan kulit, kurangkan radang serta keupayaan pemulihan sel tisu..

berperisa lemon berry, bukan sahaja enak diminum tetapi membekalkan khasiat yang tinggi untuk mengekalkan kecantikan & kesihatan

100% semulajadi & selamat, tiada tambahan gula, bahan pengawet, pewarna atau perisa tiruan..bebas hormon, steroid dan bahan kimia :)

1 JAR = 2 BULAN

MEMANG BERBALOI ! APA LAGI?
SMS 016-4436106 JIKA KORANG BERMINAT  :)

Sunday, 17 February 2013

FIGURE UP 100% Natural Capsule


ramai yang pm facebook dan sms sy tanya ada tak jual produk untuk kurus..bukannya sy xde jual..ade...tapi sy agak sibuk sikit beberapa hari ni sampai tak sempat untuk update product-product yang sy jual..okay, jom kita layan apa entry hari ni ye..

FIGURE UP 100% NATURAL CAPSULE !!



cuma ambil 1 biji sehari dan telan sebelum sarapan dan minum segelas air putih..makan macam biasa..TAK PERLU BERDIET ! hanya perlu lebihkan minum air masak..anda akan dapat rasakan perubahan dalam masa 1 bulan !!





semua bahan-bahan yang terdapat dalam kapsul FIGURE UP adalah 100% bahan semulajadi & ianya berfungsi untuk melangsingkan badan serta membakar lemak dalam badan

kapsul FIGURE UP mengandungi pelbagai jenis tumbuhan semulajadi seperti Garcinia Cambogia, Ekstrak Teh Hijau, Citrus Aurantium dan Aloe Vera yang mempunyai fungsi pelangsing dan membakar lemak...

FIGURE UP mempunyai komposisi bahan yang sangat sempurna..tidak memiliki unsur-unsur zat kimia berbahaya sehingga memberi kesan sampingan kepada pengguna..FIGURE UP juga dapat membantu mengaktifkan sel-sel dalam tubuh dan membantu menghilangkan penggunaan toksin yang ada di dalam badan selama ini..

ini membuktikan bahawa FIGURE UP memiliki fungsi sebagai suplimen untuk menurunkan berat badan dengan bertindak membakar lemak-lemak yang berlebihan dan berkesan membentuk di bahagian tangan, punggung dan peha dimana kedudukan lemak yang mudah berkumpul..TIADA KESAN SAMPINGAN seperti cirit-birit dan alahan.. 

FIGURE UP telah di ekstrak menggunakan teknologi moden yang canggih untuk menghasilkan produk yang mampu memberi kesan untuk menahan aktiviti enzim dalam perut dan usus supaya lemak berlebihan di dalam makanan yang diambil tidak dapat diserap oleh tubuh..kesan ini dilihat pada najis yang berminyak semasa pembuangan air besar yang mana seseorang boleh mengeluarkan jumlah lemak yang sama seperti yang telah diambil..

PANTANG LARANG:

* tidak sesuai bagi penderita penyakit jantung, darah tinggi, stroke, hati, ginjal, hyperplasia, glaukoma, ayan dan gangguan jiwa.
* tidak sesuai jika anda mengambil alkohol, pengguna ubat terlarang mahupun ubat doktor yang diambil secara rutin.
* tidak boleh diambil bersama ubat lain seperti panadol, antibiotik dan lain-lain (jika sedang makan vco dan collagen -dinasihatkan cuma makannya pada waktu malam sahaja)
* tidak sesuai bagi wanita yang sedang haid, wanita yang sedang hamil...wanita yang menyusukan anak boleh makan, cuma perbanyakan minum air masak..





so, tunggu apa lagi? FIGURE UP memang terbukti berkesan..tak cuba tak tau kan..jom, kurus dan sihat bersama FIGURE UP!

text 016-4436106 (fyda)  untuk sebarang pertanyaan atau order ;)

yang kurus nak gemuk pula? KLIK SINI !




YANG KURUS NAK GEMUK ??

zaman sekarang ni ramai yang gemuk nak kurus..tak kurang pula yang kurus nak gemuk..yang gemuk cemburu tengok badan orang kurus..yang kurus cemburu tengok badan orang yang gemuk..the main point kat sini, yang paling penting KESEIMBANGAN berat badan dan tinggi kita tu sesuai atau tidak..

so, mehla kira berat indeks tubuh kita dulu..kalau balance, tak perlu la nak diapa-apakan badan korang tu..kalau tak balance, baru korang pikir samada nak tambah kan ataupun kurangkan lagi berat badan tu..ok jom2..ambik pen, kertas dan kalkulator, kemudian kira..hehe..

contoh:
jika berat badan korang 55kg dan ketinggian korang 1.56m..mula-mula kalikan 1.56 dengan 1.56 bersamaan 2.4336..kemudian bahagikan 55 dengan 2.4336 untuk mendapatkan BMI anda, yang mana jawapannya ialah 22.6..mari lihat carta BMI di bawah..sekiranya BMI anda:

* < 20 , berat badan korang adalah berkurangan
* 20 - 24.9, berat badan korang normal
* 25 - 29.9, berat korang berlebihan
* 30 dan keatas, korang obesiti

okay, dah selesai kira, kita cari penyelesaiannya pula okay..bagi yang berat badan berlebihan, korang KLIK SINI.. tapi bagi yang berat badannya berkurangan, korang boleh try PIL SUPER GEMUK..



PIL SUPER GEMUK ni adalah:

-untuk menambah berat badan
-menambah tenaga
-menambah selera makan
-dalam sebulan berat badan semakin berisi
-mengandungi VIT A, B, C dan D
-sebotol mengandungi 3 pil berlainan (perlu di makan sekali)
-sesuai untuk 15 tahun dan ke atas

CARA MAKAN:
3 kapsul ambil 1 atau 2x sehari selepas makan

ni saya nak share testimoni custmer saya yang da cuba PIL SUPER GEMUK.. :)


siapa yang berminat boleh text sy di 016-4436106 ye :)




Sunday, 27 January 2013

TUDUNG BAWAL MANIK


SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA: DARK PURPLE / GOLD
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH

SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:TURQOISE
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH

SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:PINK PURPLE
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH


SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:PINK BELACAN / HIJAU PUCUK PISANG
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH


SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:YELLOW
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH


SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:PINK
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH

SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:RED
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH


SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:ORANGE
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH


SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA: GREEN
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH

SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:GOLD
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH

SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:DARK PURPLE
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH

SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:PEACH
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH

SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:GREY
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH


SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:BROWN / PINK PURPLE
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH

SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:DARK BLUE
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH


SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:DARK PURPLE
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH


SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:BLACK / PEACH
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH


SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:BROWN
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH

SOLD OUT
TUDUNG BAWAL SULAM MANIK
PRICE:RM30
WARNA:DARK BLUE
BELI 2 HELAI DAPAT FREE BROOCH

Wednesday, 23 January 2013

WHITELIGHT TEETH WHITENING SYSTEM

 

WHITELIGHT TEETH WHITENING ini merupakan salah satu produk memutihkan gigi dengan menggunakan laser...tindakan laser yang menghakis kesan-kesan kuning yang melekat di gigi akan menjadikan gigi korang kembali putih berseri..cara guna adalah dengan menggunakan kedua-dua jenis ubat tersebut..sila lakukan sekurang-kurangnya sekali sehari..kesan gigi kembali putih sedikit demi sedikit boleh dilihat dalam tempoh seminggu..so, lepas ni tak ada la yang malu untuk mengukirkan senyuman..senyuman korang pasti akan lebih manis dan tampak yakin selepas ini..nak cuba?? boleh sms saya di 016-4436106  untuk order.. :) 




siapa yang tak nak gigi putih berseri kan?? tunggu apa lagi?







kini dengan whitelight anda dapat keyakinan diri dengan senyuman manis..

cara penggunaan:

1. Picit mana-mana satu gel pada dental tray (atas dan bawah). campurkan kedua-dua gel untuk hasil maksimal

2. Tekapkan pada gigi (tak perlu gigit, biarkan begitu sahaja)

3. Letakan light transmitter dengan butang on/off di bahagian atas.

4. 'on' kan dan set masa 10-20 minit

5.  Buatlah apa-apa kerja dahulu TETAPI jangan baring untuk mengelakan cecair masuk ke kerongkong

6.  Setelah habis masa, basuh dental tray sahaja bersih-bersih untuk guna esok pula. Gunakan sehabis sikat gigi (1x sehari)






ini hasil sebelum dan selepas penggunaan WHITELIGHT TEETH WHITENING SYSTEM...manisnya senyuman dengan gigi putih berseri.. :)




-ditanggung HALAL
- terbukti secara klinikal

* hanya sebahagian orang akan mengalami kesan sampingan (gigi menjadi ngilu)..kesan sampingan hanya sementara iaitu selama 2-3 hari dan ia adalah NORMAL..

* ibu mengandung atau menyusukan anak TIDAK digalakan menggunakan produk ini






Tuesday, 22 January 2013

TAKUT JADI ISTERI & SUAMI ORANG??

eh apa pula nak takut..? takut terikat ke? aiyaaaakkk,, parah dah ni..kalau takut terikat, kenapa yang sibuk sangat nak bercinta segala bagai? nak main-main?oO..tak takut ke kelak akan dipermainkan oleh orang lain? time tu korang dah ready, si dia pula yang main2..frust menonggeng wooo.. :)

memang tak dinafikan la ramai muda-mudi sekarang bercinta tanpa ada komitmen pada hubungan yang dijalinkan tu..semua fikir enjoy je..tapi, bagi saya untuk apa semua tu? ingat okay, WHAT YOU GIVE, YOU GET BACK!! so, its better kalau korang jangan permainkan hati dan perasaan orang lain..


bride to be?? yes, i am! dan saya sangat-sangat bertuah dan teruja dapat pegang title tersebut..sebab apa?

"Dan kahwinlah orang bujang (Lelaki atau perempuan) dari kalangan kamu, dan orang yang salih dari hamba-hamba kamu, lelaki dan perempuan. Jika mereka miskin, Allah swt akan memberikan kekayaan kepada mereka dari limpa kurnia-Nya, kerana Allah swt Maha Luas (rahmat-Nya dan limpah kurnia-Nya), lagi Maha Mengetahui"

(Surah An-Nur 24:32)


"Perkahwinan itu Sunnahku, sesiapa yang tidak suka kepada Sunnahku, dia bukan daripada kalangan umatku"

(riwayat Al-Bukhari)

so, ape lagi? janji Allah itu pasti..jangan takut pada alam perkahwinan..percayala, ianya sangat-sangat membahagiakan..enjoy bersama yang sah milik kita lebih nikmat kan? ;)

Monday, 7 January 2013

MENCARI PERSEFAHAMAN



dalam setiap perhubungan (tak kira la percintaan, persahabatan, kekeluargaan) kita seharusnya mempunyai persefahaman di antara satu sama lain..andai tiada persefahaman, rapuhlah hubungan yang telah dibina..dalam percintaan, persefahaman harus dicari antara pasangan demi menjaga perhubungan agar matlamat cinta sebenar tercapai..okay, dah puas intro, sekarang ni saya nak bagi sedikit tips bagaimana untuk mencari persefahaman dalam hubungan..


tips 1: murah dengan pujian

eh, tak kan memanjang je nak puji?? bukan macam tu sayang-sayangku..apa salahnya sekali sekala korang beri pujian sikit pada pasangan korang sampai kembang-kembang segala2nya kat si dia tu..contohnya , "eh cantiknya awak hari ni" , "sedapnya masakan awak ni", "comelnya mata awak"..tak susahkan? xpakai duit pun..bukannya nak suruh keluar duit untuk memuji..tapi, yang penting biarla ikhlas dari hati..jangan menipu untuk sedapkan hati sidia, last2 korang yang kena tanggung dosa menipu si dia plak..kan susah tu..hehe..:)


tips 2: murah dengan khidmat

tak salah rasanya kalau korang korbankan sedikit masa untuk memberi khidmat kepada si dia..kata sayang kan, so tak kan tak boleh nak berkorban sikit..kalau si dia minta tolong, korang janganla berdalih-dalih pula..percayala, kalau korang rajin tolong si dia, akan bertambah berbunga-bunga & sayangla si dia terhadap korang..tak percaya, try la!  :) 


tips 3: mencari kebaikan

jangan asyik mencari salah si dia saje..(tapi kalau dah salah nak buat macamane kan) ..sentiasa la mencari kebaikan si dia..tak kan disebabkan salah yang sedikit terus korang lupa akan segala kebaikan yang telah si dia lakukan pada korang..kadang-kadang korang perlu juga untuk menilai diri sendiri daripada perspektif pasangan korang..muhasabah diri okay..


tips 4: cari masa berkomunikasi, berbual dan bergurau senda

janganla korang terlalu straight dengan si dia..bukannya nak suruh korang kona-kona sangat..memadaila dengan korang ada masa santai dengan si dia..berguraula dengan menyakat si dia..bila si dia tersenyum dengan usikan korang, kan sweeeeetttttt sgt tuh!alolololo, time ni saya terbayang detik2 si cinta hati saya menyakat saya..tengok, sampai bila-bila pasti si dia akan berpikir beribu-ribu kali untuk tinggalkan korang tau..hahaha..kalau ada masalah, bawa-bawa lah berbincang..untuk apa korang bersama si dia?pastinya bukan untuk suka-suka, sebaliknya adalah untuk dijadikan teman suka dan duka seumur hidup kan..so, berkongsi la dengan si dia..kot-kot boleh ringan beban yang dah menyenak kan kepala korang tu..


tips 5: berfikiran terbuka

daripada korang open itu, open ini (yang tak sepatutnya) kat si dia tu, lebih baik korang open minded sikit ngan si  dia..salah satunya, boleh terima teguran daripada si dia..tak dinafikan, kadang-kadang sifat ego yang ada dalam diri kita ni menyebabkan kita susah untuk terima teguran dan pendapat daripada orang lain..ermmmm, susah juga kan macam tu..tryla, mana la tau bila da baca tips ni, korang boleh ubah sikap ego tu..nanti takut si dia tak tahan, dilarinya kat orang lain, gigit jari gigit kuku jela korang ye..hehe.. ;)


tips 6: tidak mengejar kebendaan semata-mata

ha, yang ni paling penting dalam setiap perhubungan..tak kan korang nak terkejar-kejarkan harta benda si dia kan..time si dia kaya, boleh la..abis tu kalau si dia da kayap camana pula?korang nak angkat kaki tinggalkan si dia ke?huh, tak patut, tak patut..(sambil geleng-geleng kepala) ..memang tak patut baq hang! tak salah kan kita terima diri si dia seadanya..rezeki tu datang daripada Allah..kalau la si dia tu berharta, syukurla dengan segala nikmat yang dah ada tu ye..jika tidak, bersederhanalah dengan apa yang ada.. :)


tips 6: sentiasa bermaafan sebelum tidur

tips yang ni memang saya dah amalkan dengan si cinta hati saya..memang berkesan!rasa tenang je bila sudah saling bermaafan sebelum tidur..lena je tidur sampai ke pagi (tu yang liat sangat nak bangun pagi!)..cuba kalau bergaduh, then terus tidur tanpa bermaafan, confirm tak lena..!kejap-kejap terjaga, then mula la gelabah cari phone nak contact si dia semula..bila da minta maaf, baru lena..lagipun tak salah kita saling bermaafan kan..kan tak elok bermasam-masam muka..buatnya tak sempat nak minta maaf macamana???? so, selesaikan masalah hari ini pada hari ini juga okay.. :)


tips 7: sentiasa berterus terang

berterus terang sangat-sangat la penting dalam sesuatu hubungan..diingatkan, SANGAT PENTING! kenapa???yelah, kalau korang diam je apa yang korang tak puas hati, boleh ke si dia tahu apa yang korang rasa? oh, melainkan kalau si dia tu boleh dengar setiap jeritan-jeritan hati korang (power tu,,aku pun nak)..selain daripada korang rasa lega sebab segala-galanya telah terluah, korang juga dapat menyedarkan si dia apa yang korang tak suka..ha, kan senang berterus terang..bukan susah pun..:)


tips 8: tujuh kali puji, satu kali teguran

haa ni apa pula ni?? alaaa korang, yang tu la..yang tu..alaaaaa,, yang tu laaaa...tak kan tak tahu kot..yang tuu....haaa,, yang tu la...hehehe..mesti ada yang maki jap lagi ni..sori sayang-sayangku..gurau je..okay meh nak bagi contoh;

1)"sayang, awak cantik la"
2) "sayang, awak comel la"
3) "sayang manjanya awak ni..geram!"
4) "mancungnya hidung awak ni..macam artis hindustan peberet saya"
5) "sayang, awak la cinta saya yang pertama boleh memahami saya"
6)"anak kita nanti mesti comel ikut rupa awak kan..eeeee,,tak sabarnya!"
7) "bertuahnya saya dapat awak ni sayang.."

''
''
''
''
1) "awak, boleh tak tutup aurat?bukan untuk saya je, untuk kebaikan diri awak dan lelaki-lelaki yang masih menanggung segala apa yang awak buat juga.."  :P

hehehe..mudah kan?

okay, saya ucapkan GOOD LUCK untuk korang semua dalam mencari persefahaman dan keserasian bersama si dia ye...jangan berhenti berharap dan berputus asa! insyaAllah, kalau dah jodoh tak kemana..betul tak, betul tak?? hehe..:)





Friday, 4 January 2013

PELUANG KEDUA ??



Pernah ke korang memberi peluang atau diberi peluang kedua dalam sesuatu hubungan? atau mungkin ketiga...keempat..kelima atau berke-ke...? errrrrr... ._.''  
persoalannya adakah korang atau si dia layak untuk mendapat peluang tersebut? bukan mudah untuk kita terima semula seseorang yang pernah bertakhta di dalam hati dan kemudian dia mengecewakan korang.. 
so, dalam hal ni banyak perkara yang korang kena pertimbangkan sebelum korang buat keputusan samada korang nk terima si dia semula atau tidak! yang pastinya bila jadi camni, sebanyak mana pun kenangan manis korang dulu, kenangan pahit jugakla yang korang dok ingat kan..(samalah macam aku!)

kat sini saya nak bagi beberapa tips kat korang untuk buat keputusan yang sepatutnya..tips je tau..xsemestinya korang kena ikut..perlu dilihat gak dari setiap sudut masalah korang..semua orang mengalami situasi yang berbeza okay..!

tips 1: kesungguhan si dia

okay, kat sini korang boleh lihat kesungguhan si dia dalam memujuk kamu...eh, tapi jangan mudah sangat cair dengan setiap lakonan palsu si dia tau..korang pernah bersama dahulu, so sedikit sebanyak mesti korang dah dapat tahu perangai si dia kan..okay, main tarik tali dahulu..jangan pula bila si dia memujuk, korang cair terus macam lilin kena api..disogoknya dengan bunga, teddy bear, chocolate, ferrari (omak aii bosa eh selero!), terus korang cair..oh no, bukan macam tu caranya sayang-sayangku sekalian..korang cuba tolak dulu pujukan si dia..then, kalau si dia betul-betul inginkan korang bersama semula, sudah tentu si dia tak kan terus berhenti memujuk hati korang yang keras macam batu tuh! heehehe.. ;)


tips 2: minta pendapat

korang tak yakin dengan keputusan yang bakal korang buat..?oh, memang agak susah disitu..hehe..so, jalannya korang minta la pendapat orang lain..siapa orang tu? eh ramaila orang tu..mak, ayah, family, kawan-kawan..tapi berjaga-jaga tau dengan kawan yang makan kawan..jangan sesekali korang tersalah luahkan perasaan korang kat orang yang salah...(eh macam pelik je ayat ni!)..buatnya korang minta pendapat kawan yang dah memang lama admire kat si dia, tak ke naya..semestinya kawan korang tu akan minta supaya korang tidak menerima si dia semula..last-last korang dengar kawan korang tu da bersama si dia..haaa, kan tak pasal-pasal tuh!hehehe..


tips 3: jangan terburu-buru membuat keputusan

ha, kalau ye pun korang tu da kesunyian sangat tak berteman, tapi janganla sampai keputusan korang nanti memakan diri sendiri pula ye..fikir berkali-kali sebelum ambil keputusan muktamad..minta pada si dia masa untuk kamu berfikir..kalau dia jenis yang suka memaksa juga, apa nak tunggu lagi??angkat kaki la  (eh jangan percaya ini)..tapi korang jangan pula layan si dia macam sampah okay..si dia pun ada hati & perasaan juga..cuba kena kat korang..suka tak, suka tak? (kan da berleter)..tak salah layan si dia dengan baik seperti seorang kawan lama jika masa tu korang single..tapi kalau masa tu korang dah berpunya, jangan menggatal nak layan bekas kekasih korang tu plak..ha, yang tu saja nak cari naya..hehe..


tips 3: selidik latar belakang si dia

ha, ni ape ke halnya nak selidik-selidik bagai kan?hey, korang ingat spy je ke yang kena selidik-selidik ni?penting bagi korang untuk selidik latar belakang si dia yang sekarang tau..buatnya si dia dah ada kekasih lain, ditipunya korang yang si dia tiada kekasih, x ke naya kalau sejarah hitam berulang kembali? nak ke sakit hati berkali-kali yang disebabkan oleh orang yang sama? nauzubillah..kalau aku, tak ingin aku derrrr ! lagi satu, kalau korang dituduh menjadi perampas ataupun parasit hubungan si dia dan kekasihnya, tak ke malu nanti?? so, selidik dulu okay! tak salah kan?


tips 4: adakah cinta itu miliknya?

masih adakah ruang untuk si dia di hati korang?itu korang je yang boleh jawabnya..apa perasaan korang bila berjumpa dengannya selepas setelah lama berpisah? sedih? gementar? atau okay-okay je? kalau korang gelabah sampai meleleh-leleh peluh, tu maknanya masih ada lagi perasaan aneh terhadap si dia.. masihkah korang simpan lagi gambar kenangan korang dengan si dia?kalau ye, ada kemungkinan korang masih menyintainya..jika terbukti demikian, tak salah kalau korang beri si dia peluang kedua..setiap orang pernah melakukan kesalahan, dan setiap orang juga berhak untuk mendapat peluang kedua..ingat tu!


tips 5: berdoalah

korang minta la petunjuk dari Allah s.w.t..jika benar si dia adalah jodoh korang, mohonla pada Allah s.w.t agar dibukakan pintu hati korang untuk menerima si dia semula..korang boleh lakukan solat istikarah, dan mohonlah pada Allah s.w.t agar ditunjukan jalan serta dipermudahkan segala urusan korang..Allah s.w.t maha mengetahui dan maha mendengar..Allah s.w.t dengar setiap rintihan hati korang..mohonlah pada-Nya..insyaAllah, bahagia korang dunia dan akhirat..


pertimbangkanlah untuk bersama si dia semula jika masih ada rasa cinta terhadapnya..tidak rugi jika korang buat demikian..buang yang keruh, ambil yang jernih..baru teguh peribadi.. (macam lagu pula kan!).. yang pasti, korang dan si dia sudah lebih matang berbanding yang dulu..so, selamat mencuba.. ! :)


YANG BAIK ITU DATANG DARI ALLAH S.W.T..YANG BURUK ITU DATANG DARI SAYA..:)